Buca Belediyesi, her köşesinde ayrı bir hikâyesi olan ilçenin belleğini gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor. Kuracakları Kent Belleği Sergisi için Bucalılara çağrıda bulunan Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, “Anı değeri yüksek, Buca’mızın tarihine dokunacak objelerinizin bağışlarını bekliyoruz” dedi.
Buca Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel mirasını yansıtan nesnelerin yer alacağı Kent Belleği Sergisi için çalışmalara başladı. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nin giriş katında kalıcı olarak yer alacak sergiye bağışta bulunmak isteyenlerin, objelerini Uğur Mumcu Caddesi numara 29 adresindeki Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’ne teslim edebileceği belirtildi.
SEÇİCİ KURUL BELİRLEYECEK
Seçici kurul tarafından belirlenecek objelerin sergide yer alacağını dile getiren Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Kentsel hafızanın korunması yönünde, yerel yönetimler tarafından yapılan çalışmalar oldukça kıymetli. Buca Belediyesi olarak, değişimin ve gelişimin çok büyük bir hızla gerçekleştiği günümüzde, geçmişe dair hatıralarımıza sahip çıkarak toplumsal birlikteliğimizin inşasına katkı koymayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızdan anı değeri yüksek, Buca’mızın tarihine dokunacak objelerin bağışlarını bekliyoruz. Buca’ya ve Buca’daki yaşama dair her türlü materyali, geçmiş dönemde tarımda, hayvancılıkta, gündelik yaşamda kullanılan araç ver gereçleri, dönem kıyafetlerini, fotoğraf, kartpostal, mektup, harita, çizim, resim gibi her türlü yazılı ve görsel belgeyi bize ulaştırmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.
İZMİR
Yayınlanma: 28 Aralık 2024 - 10:43
Buca Belediyesi kentin belleğini gün yüzüne çıkartacak
İZMİR
28 Aralık 2024 - 10:43
İlginizi Çekebilir
Sizi çok yakında tanıyorum desem pek doğru olaz. Ama öğretmenin Caner bey benim sendikalı arkadaşımdır ondan aldığım bilgilere göre çoğu mitinglerine Göksu mahlesi yeşilbağlar mahlesi geziz mahlesinde yoplantılarınıza eşref çakırın tavsiyesi üzerine katıldı m aynı zamanda iyi bir dineyiciyim ve hep bundan bahs ediyordunuz. Emekten yana çalışanda yana kimsesizlerin kimsesi olacağıma söz veriyorum. Aynı zamanda size yana her yerdetavır almışimdır. Size güveniyoruz .Bizi mahçup etmiyeceksiniz. Umarım 2025 yıllı BUCA Yılı olacak.İyi niyetinize sığınarak sağda solda duyumlarımdan dolayı işçilerin maaşlarının tam değil ara ara yattığı nı öğrendim. İnşallah ilçenin bütçesinin düzelip. İlerde bu sorunun çözuleceğine güvenim tamdır. Emekli öğretmen Binali Saraçoğlu buca 5nolu eğitim sen üyesi. Görevinde başarılar dilerim.Hoşa kalın iyi günler dilerim.