Sinan Ateş cinayeti davasında Ateş ailesine yumruklu saldırı, saldırgan gözaltına alındı

TAKİP ET

Sinan Ateş davasında verilen arada tutuksuz sanık Zekeriya Asarkaya Ateş ailesine saldırdı. Saldırıda Selma Ateş de oradaydı. Saldırgan gözaltına alındı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, verilen arada tutuksuz sanık Zekeriya Asarkaya Ateş ailesine saldırdı. Saldırıdan Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş de etkilendi. Saldırgan gözaltına alındı.

Öte yandan tutuklu sanık Suat Kurt duruşma başlamadan önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e küfür ve hakaret etti. Konuya ilişkin savunma yapan Suat Kurt'un avukatı Fuat Saatçiolu, "Sabah yaşanan Suat Kurt olayı medyaya ve sosyal medyaya düştü. Ben müvekkilimle görüşürken jandarma araya girdi. Jandarma gereğinden fazla müdahale etti. Bununla ilgili herhangi bir tutanak olmaması gerekir. Suat'la benim aramdaki bir konuşmaydı" diye konuştu. Saatçioğlu'nun beyanının ardından duruşmaya ara verildi.

ANKA'nın aktardığına göre, bugün sabah duruşma başlamadan önce tutuklu sanıklardan Suat Kurt'un avukatı müvekkiliyle görüşmek istedi. Jandarma görüşmeye izin vermeyerek, "Mahkeme heyetinden izin almanız gerekir" dedi. Bunun üzerine Kurt, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik, küfür ve hakaret etti. Jandarma ekipleri Kurt'u duruşma salonundan çıkardı. Mahkeme heyeti geldikten sonra Kurt'un avukatı heyetten görüşme talebinde bulundu ve görüşmeye izin verildi. 

'TUTANAK OLMAMASI GEREKİR'

Duruşmada Kurt'un avukatları da esas hakkında mütalaaya karşı savunma yaptı. Kurt'un avukatı Fuat Saatçiolu, "Sabah yaşanan Suat Kurt olayı medyaya ve sosyal medyaya düştü. Ben müvekkilimle görüşürken jandarma araya girdi. Jandarma gereğinden fazla müdahale etti. Bununla ilgili herhangi bir tutanak olmaması gerekir. Suat'la benim aramdaki bir konuşmaydı" diye konuştu.

'SUAT KURT CİNAYETİ ENGELLEYEMEZDİ' SAVUNMASI

Saatçioğlu, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Suat'ın yaptığı iş keşif, gözcülük. Bu fonksiyonel etki arz etmeyen bir şey yok. Sadece Doğukan Çep'e Sinan Ateş'in camiye gittiğini bildiriyor, o da Eray Özyağcı'ya haber veriyor. Artık Eray biliyor, Suat gitse de cinayet işlenecek. Suat'ın verdiği tek değerli bilgi, Sinan Ateş'in camiye gittiği. Cinayeti engelleyebilir miydi? İki yolu var. Biri manevi, ikna etme; diğeri fiziksel. Eray'ın Doğukan'ı nasıl rol model saydığını gördük, 'Abim' diyor. Suat, 'Dur', Doğukan 'Vur' dese veya Doğukan, 'Vazgeçtim, dönün', Suat, 'Hayır, vuralım' deseydi; Doğukan’a bu kadar bağlı olan Eray hangisini dinlerdi? Kaldı ki, Suat, Eray'ın orada olduğunu ve cinayetin işleneceğini bilmiyor ve olay yerinde de değil. Bilmediği konuyu engelleme şansı yok. Suat'ın beraatını düşünmüyorum, ama yanlış sevk maddelerinden yargılanıyor."

ATEŞ AİLESİNE SALDIRI

Saatçioğlu'nun beyanının ardından duruşmaya ara verildi. Ara sırasında tutuksuz sanık Zekeriya Asarkaya ile müştekilerden biri arasında yumruklaşma yaşandı. Olayın dün başladığı, dün verilen bir ara sırasında eski ocak başkanı olduğunu söyleyen bir kişi ile yanındaki kişinin Zekeriya Asarkaya'ya "Evine geleceğiz" dediği, bugün o şahsı gören Asarkaya'nın da, "Benim durumumu bütün Türkiye öğrendi. Evde aile var, gelecekse annesini de alsın gelsin" dediği öğrenildi. Polis, olaya müdahale etti ve ardından da tutanak tuttu.

 

GAZETECİLERİ HEDEF GÖSTERDİ: DEVAM EDİN GÖRECEKSİNİZ

Öte yandan tutuklu sanık, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal'ın avukatı Aziz Bingöl savunması sırasında gazetecileri hedef gösteren ifadeler kullandı.

Bingöl, şöyle konuştu:

"Biz maddi gerçek için buradayız. Biz bu duruşmaların kapalı oturumlar halinde yapılmasını talep etmiştik. Amacımız şov değildir, amacımız derdimizi anlatmaktır. Bir yıldır derdimizi anlatamadık. Bizi kimse umursamadı. Bunların birçoğu kasıtlı olarak yapılmıştır. Mustafa Ensar Aykal, görevi boyunca 357 cinayet dosyasını ekibiyle birlikte çözmüştür. Aykal, Sinan Ateş dosyasını da 30 Ağustos 2023’e kadar bir fiil gururla, şerefle görevini yapmıştır. 30 Ağustos 2023’te de sürgün olarak çevik kuvvete gönderilmiştir.

Dosyada yer sanıklar arasında sadece Aykal’ın yakalama tutanağı yok. O gün bilirkişi raporuna istinaden alındı Aykal ama bu rapor şaibeli. Aykal ifadeye alındığında T24 haber yaptı, ‘Skandal, Cinayet Büro Amiri gözaltına alındı’ diye. Başka bir detay yok. Aykal’ın ifadesi bittikten 32 dakika sonra T24’ten Asuman Aranca, 'Ayşe Ateş’in konumunu gönderdi' diye haber yaptı. Bunu yapabilmesi için Suat Yılmazzobu’nun ifadesine ihtiyacı vardı ama o sırada daha ifade vermemişti. Bunu ifade vermeden nasıl biliyor? T24’ten Tolga Şardan da konuya dair haber yaptı. Süte zehir katanlar devam etsin, adaleti kim elinizden almış göreceksiniz.

Çocuklar elbet bu davaları da okuyacak ve kim kimden hesap soracak. Elbet Türk milletinin önünde herkes bunlarla da yüzleşecektir. Ardından Asuman Aranca Sinan Ateş’in ölüm yıl dönümünde bilirkişi raporunu yayımladı ve burada ‘konumu Ülkü Ocakları Genel Başkanı istemiş, konumu veren de Ahmet Yiğit Yıldırım’ diye haber yaptı, bir düzeltme yapmadılar. Buna da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği ödül verdi. Bunlar bir avuç insan. Mesela Turhan Çömez. Turhan Çömez de durmadan Halk TV’ye çıkıyor. Çömez, ‘Komiserin verdiği konum bilgilerle katliamı profesyonelce yürüttüler’ dedi. Timur Soykan var. Kendisine 20 defa yazdım bir defa bile dönmedi bana."

'BAŞKA DAVALARIN KONUSU OLACAKLAR' 

Avukat Bingöl, müvekkili Aykal aleyhine haber ve açıklama yapan Gazeteci Tolga Şardan, Asuman Aranca, Timur Soykan ve Şule Aydın, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve avukat Mehmet Saral için, "Bu davanın değil, inşallah başka davaların konusu olacaklar" dedi.

Bingöl, olay anına ilişkin ise, "Aykal, FM plakalı (faili meçhul) araçla bir polisle ve bir kişiyle, saat 13.52'de olay yerine geliyor. Aykal geldiğinde Sinan'ı da bilmiyor. Aykal, bir polis amirinin yanına geliyor. Aykal o amirle görüşüyor. O amir telefondan bir şeylere bakıyor. Baktıktan sonra Aykal'a bilgi veriyor. Aykal'da olay yerini boşaltın diye talimat veriyor. Aykal, saat 13.56'da olay yerinden ayrıldı. Olay yerinden ayrıldıktan 5 dakika sonra Tolgahan'ı aramış ve Tolgahan'a ne söylemiş olabilir? Aykal'ın bu aramasında şüpheli sayılacak hiçbir ibare yok. Tolgahan'ı emniyette çok kişi tanıyor. Onların adı niye geçmiyor? Bu 13 emniyetçiye niye Tolgahan'la ne görüştükleri sorulmuyor" diye konuştu.

'AYKAL, BALKAYA VE DEMİRBAŞ'IN İFADESİNİ ALMIŞTIR'

Bingöl, bilirkişi raporunu hazırlayanın eski polis memuru olduğunu, görevdeyken bu dosyadaki 13 şüpheli hakkında evrak düzenlediğini, sonra dönüp bilirkişilik yaptığını açıkladıktan sonra hem bilirkişi hem de rapor hakkında ret talebinde bulundu. Avukat Bingöl, konuşmasının devamında, müvekkilinin tetikçi Eray Özyağcı’yı olay yerinden motosiklet ile kaçıran tutuklu sanık Vedat Balkaya’yı yakalattığını ve ifadesini aldığını, müvekkilinin Ülkü Ocakları eski Genel Merkez Yöneticisi tutuklu sanık Tolgahan Demirbaş’ın yakalanmasına yer aldığını ve ifadesini aldığını söyledi. Bingöl, "Bu adam onurlu ve şerefli olduğu için yargılanıyor. Ev hapsini ve tahliyesini talep ediyoruz" dedi.