Özlale 'den seçim değerlendirmesi: "İstediğimizi alamadık"

TAKİP ET

Yerel seçimlerde İYİ Parti'nin başarısız olduğunu söyleyen Özlale, 'Günün sonunda istediğimizi almadık. Bir mağlubiyet varsa ben tek başına bunu üstelenmeye hazırım' dedi. 

Uğurcan BOZTAŞ- GERÇEK HABERCİ- İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, yerel seçimler sonrası gündeme dair basın toplantısı düzenledi. İl binasında düzenlenen toplantıya İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan da katıldı. Yorucu bir seçim süreci geçirdiklerini söyleyen Özlale, Türkiye başta olmak İzmir’de de bu seçimin kazananın CHP olduğunu belirterek CHP’yi tebrik etti ve seçilen yeni belediye başkanlarına görevlerinde başarılar diledi.
‘SONUCU ÜSTLENMEYE HAZIRIM’
“Biz istediğimiz sonucun çok uzağında kaldık. Ben bu sonucu üstelenmeye hazırım” diyen Özlale; “Günün sonunda istediğimizi almadık. Bir mağlubiyet varsa ben tek başına bunu üstelenmeye hazırım. Genel başkanımız başarısız olmadı biz adaylar başarısız olduk, hiç çalışmayan ve destek olmayan milletvekilleri başarısız oldu. Mutlaka bu sonuçların muhasebesini kendi içimizde edeceğiz. Bugün bütün şehirlerde kendi adayımızı çıkarmamamız sonucunda aldığımız sonuç hepimizi bağlar. Daha seçim sonuçlanmadan başka hesaplar yapanlar başta olmak üzere eleştirmemiz gereken çok şey var. Kendi içimizde yenilginin muhasebesini yaparız. Bu seçimin başarısızlığını tek bir kişiye bağlamak haksızlık olur. Bu seçim döneminde yeteri kadar çalışmayarak seçim sonrasını düşünerek bütün gücümüzü sahaya vermeyerek tek bir kişiye bağlamak haksızlık olur. Elimden bu kadar geldi. Daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum. Ancak sonuçta istediğimizin çok uzağında kaldık. Bu partinin kendisine bir yol haritası çizmesi gerekir. Kimin kongre hesapları yaptığını iyi analiz etmemiz gerekir” dedi. 
MİLLETVEKİLLERİ İŞİ YETERİ KADAR SAHİPLENMEDİ
Seçim sürecinde yaptığı çalışmalardan dolayı İl Başkanı Ülkü Doğan’a ve İl yönetimine teşekkür eden Özlale; “Alınan oya baktığımız zaman en fazla oy aldığımız yer İzmir. Sinan beyle ilk başta bağlarımızı koparsaydık daha fazla oy alabilirdik. Kongre hesabı yapanların kim olduğunu söyleyemem. Burada bir yenilgi varsa bizim için çalışamayan hatta aleyhimize çalışan insanlardır. Bütün ülkeye baktığımız zaman milletvekillerin işi yeteri kadar sahiplenmediğini görüyoruz. Bence CHP başarı elde ederken seçmenin ana muhalefet partisine beş senelik bir yetki verip AK Parti karşıtı tutun alması önemli. Seçmen AK Parti karşısında güçlü gördüğü adayın yanında aldı. Altılı masada seçmen bu sefer tercihini CHP tarafına kullandı. Oy kaybımızın en büyük sebeplerinden birisi de seçmenin AK Parti karşısında en büyük adayı seçmesi oldu” ifadelerine yer verdi. 
Özlale, son olarak Meral Akşener’in İYİ Parti’den ayrılmadığı sürece partisinden istifa etmeyeceğini ifade etti. Toplantı basın mensuplarının soruları ile sona erdi.