Özgür Özel'den Suriye mesajı: 'Biz BOP eş başkanı gibi hareket etmeyiz'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel son günlerde gerilim artan Suriye'deki son gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Özel ayrıca MHP lideri Bahçeli'ye de göndermede bulundu.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"ENGELLİ MAAŞINI NET ASGARİ ÜCRET YAPACAĞIZ"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne ilişkin konuşan Özel, iktidar olmaları durumunda atacakları adımları sıraladı. Özel, "Engelli maaşını net asgari ücret yapacağız. Engelli ve yaşlılara bakan evde bakım parasını net asgari ücrete çıkartacağız" dedi.

MADENCİLER GÜNÜ MESAJI

Dünya Madenciler Günü bu topraklarda boynu bükük ve taziye tadında geçmektedir. Topraklarımızda 'Fıtratında ölüm var' klişesiyle geçti. Bu kazaların önüne geçmenin mümkün olduğunu söylemeye çalıştım. 2002'den bugüne kadar 2 bin 79 madenci hayatını kaybetti. Bütün madencilere ve emekçilere diyorum ki; örgütlenin, sendikalı olun, haklarını arayın ve savunun diyorum.

AKIN GÜRLEK'E BİR KEZ DAHA SESLENDİ 

''Ahmet Özer'i geçen hafta ziyaret ettim. O büyük bir mücadele veriyor. Bu hafta sonu toplandık bu meseleleri konuştuk. Bu süreçlerin Akın Gürlek denen cellat tarafından yönetildiğini biliyoruz.''

Akın Gürlek gitsin avukatlık yapsın sözü üzerine Özgür Özel:   

İstanbul Barsounun açıklmasını okuduğumda daha büyük yanlış yaptığımın farkına vardım. Akın Gürlek istifa ederse  bu kadar hukuksuzluk sırtındayken Baro'ya gelemez. Bunu bütün Türkiye'ye anlattıkları için İstanbul Barosu'na teşekkür ediyorum. 

SURİYE'DEKİ GELİŞMELERE DEĞİNDİ 

Esad'ı terörist ilan edip, Suriye'yi bölmek gibi sözler. Atatürk ne dediyse tersini yaptılar. Maalesef bunun sonucunda milyonlarca sığınmacı ülkemize geldi. Bizim yoksulumuz yerine maaş alıyorlar, iş buluyorlar. Ne huzurları var ne huzur veriyorlar. Birileri hala aynı yanlışta ısrar ediyorlar. Soğukkanlılığı elden bırakmamalıyız. Dış politikaya yap boz sistemi bakmamalıyız. Devlete düşen başta ana muhalefet partisi olmak üzere şeffaf ilişkilerin korunmasıdır. TBMM bu konuda ivedilikle bilgilendirilmeli. Suriye'de yaşananlar ülkeye zarardır en çok da Türkiye'ye zarardır. Bizim safımız yurttaşlarımızın güvenliğidir. Bu macerada kaybedecek bir tane bile mehmedimiz yoktur. Türkiye kimsenin planının parçası yoktur. Suriye, İran, Rusya bizim komşumuzdur. Ancak kimsenin iş ortağı gibi hareket etmemeliyiz. 

ESAD'A ÇAĞRI

Esad'a çağrı herkes gittiğinde biz burada olacağız. Türkiye ile iyi ilişkiler sizin menfaatinizedir. Suriye ve Türkiye halklarının kardeşliği için yeni bir sayfa açılmalıdır. Erdoğan'ı uyarıyorum. Geçmişten ders alın.

ASGARİ ÜCRET

Bir seneden kıdemi alan asgari ücretten kopar. Seçim öncesi asgari ücrete yılda 3 kez zam yapacağız diyenler bir yıl boyunca zam yapmadı. Yıl sonunda asgari ücret 10 bin liraya düşmüş olacak. Asgari ücrete zam yapılırsa enflasyon düşmezmiş. 11 aydır zam yok enflasyon düştü mü?

DEVLET BAHÇELİ'YE VALİZLİ PARA GÖNDERMESİ

Devlet bey isterse bu valizi verebiliriz. Bir yerli araç almak için 90 deste para götürmek lazım. Bütün teşkilatıma sesleniyorum çalmadığımız kapı kalmasın. Asgari ücret talebimizi söylüyoruz. Bu milletin hakkını yedirmeyiz. Bizim derdimiz milletin derdidir.