Milli Eğitim'den okul müdürlerine CHP'li Başkan talimatı! 'Kitaplarını dağıtmayın'

TAKİP ET

CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Burcu Köksal, ilkokul öğrencilerine yarıyıl tatilinde okumaları için 'tatil kitabı' dağıtmak istedi. Ancak öncesinde kitap dağıtımını kabul eden Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, daha sonra okul müdürlerine Whatsapp üzerinden gönderilen mesajla kitapların dağıtılmaması talimatı verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önceki belediye başkanı AK Partili Mehmet Zeybek'e kitap dağıtımı için izin verdiği ortaya çıktı.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Afyonkarahisar Belediyesi, kent merkezinde ilkokul öğrencilerine yarıyıl tatil okumaları kitap dağıtmak istedi.

DAĞITIMA İZİN VERİLDİ

Kitap dağıtımıyla ilgili Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşen CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal, olumlu yanıt aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ücretsiz olarak dağıtılması planlanan kitaplarla ilgili "Kurum, kuruluş, kişilerin ön plana çıkarılmaması" kaydıyla izin verdi.

OKUL MÜDÜRLERİNE MESAJLA TALİMAT VERİLDİ

Ancak, okul müdürlerine daha sonra gönderilen WhatsApp mesajında "Değerli Müdürlerim, Yukarıda gönderdiğimiz yazıyı dikkatlice okuyunuz. Hiçbir kurumun veya şahsın reklamı veya adı yer alan bir ekleme veya eklentiyi dağıtmıyoruz" denildi ve kitabın resmi paylaşılarak dağıtıma engel olunması talimatı verildi.

AK PARTİ’Lİ BAŞKANA İZİN VERİLMİŞTİ

Önceki dönem Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Zeybek döneminde Eğitim-Bir-Sen ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında protokol imzalanmış, okullara Eğitim Bir Sen, Belediye ve Mehmet Zeybek logolu binlerce kitap okullarda ücretsiz dağıtılmıştı. Bu dağıtıma destek veren ve izin veren Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu tavrı "Belediye Başkanı Burcu Köksal'a karşı siyasi bir tavır" olarak değerlendirildi.