İZKİTAP Fuarı kapılarını okuyucuya açtı: Kapılarınız kitaplara açık olsun

TAKİP ET

İzmir kitap fuarının açılışını Ahmet Ümit'le gerçekleştiren Cemil Tugay, festivali çocuklara adadıklarını söyleyerek 'Kapılarınız kitaplara her daim açık olsun' dedi. 

Uğurcan BOZTAŞ- GERÇEK HABERCİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık birliğiyle düzenlenen İZKİTAP- İzmir kitap fuarının kapıları okuyuculara açıldı.19-28 Nisan günleri arasında Kültürpark ’ta düzenlenecek olan fuarın açılışını İzBB Başkanı Cemil Tugay yaptı. Açılışa fuarın onur konuğu yazar Ahmet Ümit’in yanı sıra CHP Eski Milletvekili Kemal Anadolu da katıldı. Açılışta ayrıca Ahmet Ümit’e plaket verildi. 
‘ÇOCUKLARIMIZA KİTABI SEVDİRECEĞİZ’
Kitap fuarının İzmir’de düzenlenmesinin ayrıca önemli olduğunu vurgulayan Ümit; “Benim için büyük onur bu fuara katılmak. Başta sayın başkanımıza çok teşekkür ederim. Aydınlık günler bizi bekliyor. Kitap fuarının bahar ayda olması çok güzel. Türkiye’de kitap okumuyor. Çocuklarımıza kitabı sevdireceğiz. Nasıl ki çocuklarımıza gıda nasıl zorunluysa kitap okunmakta öyle zorunlu olmalı. Edebiyat sanat olmazsa Türkiye karanlıktan kurtulamaz. Ailelerden başlayarak bunu egemen kılmamız gerekir. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmamız gerekir. Edebiyat dediğimiz şey empati duygusunu kazandırır. Bu olmadan dünya mahvoluyor. Fuarımızın konusunu çocuk edebiyatı olması çok önemli. Dün Karşıyaka yaptığımız imza töreni çok güzeldi. İzmir’i yazmadan ölmeyeceğim. Bu şehrin ilk ozanı dediğimiz Homeros ile ilgili olacak kitabın konuda. Bu fuarın kalıcı olması önemli ve bunu sağlamamız lazım. Her zaman emrinize ammedeyim” dedi.  
‘HEP KİTAPLA KALIN’
Fuarda birçok etkinlik düzenleneceğini söyleyen Tugay; “Anadolu’dayız, kültürün beşiği İzmir’deyiz. Konumuz edebiyat ve sanat. Bundan daha güzel ne olabilir ki. Bugün İzmir’imizin hazinesi Kültürpark ’tan geçerken zamanların ve mekânları aşan bir yolculuktan geçtik. Tüm zamanları ve evrenin sonsuzluğunu içine aldı Kültürpark. Bilimin ve sanatın bütün yolculuğu burada. Kitaplar bizi dünyaya açıyor. İzBB olarak açık alanda kitap fuarı gerçekleştiriyoruz. Programınızın ana teması çocuk edebiyatı. Çocuk edebiyatının yetkin kalemlerin burada buluşturacağız. Çocuklar büyüdükçe merak duygusunu kaybetmesin diye bu ilk festivalimizi onlar adadık. Bugünden itibaren 28 Nisan’a kadar okuyucularımızı çok sayıda yazarlarla buluşturacağız okuyucularımızı. Kitap müzayedesi de yapacağız. Yayın dünyasına İzBB yayınları kazandırdık. Bir yılda 35 kitap kazandırarak kamu kitapçılığına yeni bir soluk getirdik. Fuarda okul öncesine ait kitaplar da yer alıyor. Kentimizi odağa alacak kitapları sunacağız. Birçok etkinlikle tam anlamıyla güzel bir kitap festivali bizi bekliyor. Tüm alanlarında doğayla iç içe festival yaşayacağız. Kapılarınız kitaplara her daim açık olsun. Hep kitapla kalın”
Tugay ve Ümit açılıştan sonra birlikte fuarı gezdi.