İddia: CHP Hatay için Haluk Levent'e teklif götürdü

TAKİP ET

Depremde meydana gelen yıkımın sorumlularından biri olarak görülen Lütfü Savaş'ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday göstermesi tepki çeken CHP'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu doğrultuda parti yönetiminin Haluk Levent'e teklif götürdüğü ileri sürüldü.

Mart 2024'te düzenlenecek yerel seçimlere bir buçuk aydan az bir süre kala partiler, aday belirleme süreçlerini hızlandırdı. Bu kapsamda CHP, Hatay'da yaptırdıkları anketleri öne sürerek bir kez daha Lütfü Savaş'ı büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterdi. Ancak söz konusu hamle, Savaş'ın depremlerde meydana gelen yıkımın sorumlularından biri olarak görülmesi nedeniyle tepki çekti. Öyle ki Savaş, felaketin yıl dönümünde halkın protestosuyla karşılaştı.

CHP lideri Özgür Özel'in konuyla ilgili olarak "Siyaset vatandaşın söylediğini duyma sanatıdır, verdiği mesajı alma sanatıdır. Bu anketler yüksek örneklemlerle yapılan bu anketler, bize bir şehirde yanlış yaptığımız sinyalini veriyorsa ya da verirse bu değerlendirilir" şeklindeki açıklaması söz konusu karardan dönülebileceği mesajı verse de, son karar Parti Meclisi (PM) toplantısında alınacak.

Tam da bu sırada dikkati çeken bir gelişme yaşandı. Gazeteci Murat Ağırel, kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında ana muhalefet partisi yönetiminin Hatay için Haluk Levent'e teklif götürdüğünü ileri sürdü.

Levent, on binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremlerde ilk dakikadan itibaren aralıksız yardım faaliyeti yürütmesiyle kamuoyunun hafızasına kazınmıştı.

Haluk Levent CHP Hatay