Güleroğlu; "Ekonomik kriz ikinci el konutu vurdu"

TAKİP ET

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının yüksek oluşu nedeniyle vatandaşların 2'nci el konutlara mesafeli durduğunu ifade ederek 'Konut satışlarında yüzde 70 düşüş var, vatandaşlar 2'nci el konut almayı tercih etmiyor' dedi.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının yüksekliği, konut kredisi limitlerinin düşük oluşu ve dolar kuruna yapılan baskıların konut piyasasını olumsuz etkilediğini ifade etti.
“Fiyatlar artmaya devam edecek”
Vatandaşların artık yatırım için konut almadığını ve konut satışlarının düşmeye devam edeceğini ifade eden Güleroğlu, “Konut satışlarında yüzde 70 düşüş var. İnsanlar artık yatırım için konut almayı düşünmüyor, genelde yeni evli çiftler konut alma niyetinde oluyor. Konut satışlarının düşmeye devam etmesi muhtemel görünüyor” dedi.
“Bugün ev almak avantajlı”
Konut fiyatlarındaki artışın devam edeceğini belirten Güleroğlu, “Yeni bir seçim dönemine girmemiz, dolardaki baskı, faiz oranları ve kredi limitleri piyasayı kötü etkiliyor. Vatandaşlar bu sebeplerden ötürü 2’nci el konut almaktan uzak duruyor ve satışlar düşüyor. Merkez Bankası muhtemelen faiz arttırmaya da devam edeceği için emsallerini gördüğümüz üzere konut fiyatlarında artış olacaktır dolayısıyla bugün konut fiyatları ucuzken almak avantajlı olacaktır” diye konuştu.

Mesut Güleroğlu İzmir Emlak Komisyoncuları Odası İZEKO Konut satışları ikinci el konut Ekonomik kriz