AK Parti İzmir'den Yerel Seçimler için önemli girişim

TAKİP ET

Yerel seçimler öncesi ittifak partilerinin seçime yönelik açıklamaları yeni tartışma başlatırken Ak Parti sessiz sedasız yaptığı atılımlarla dikkat çekiyor. Son olarak oluşturulan Yerel Yönetimler Komisyonu aracılığıyla meclis üyeleri mercek altına alındı.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı'nın göreve gelmesinin ardından partide yeni çalışma yöntemleri hayata geçirmeye başladı. Sokak çalışmalarının ardından meclis üyeleri ile ilgili çok sayıda şikayet gelmesinin ardından Yerel Yönetimler Değerlendirme Komisyonu oluşturuldu. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan İzmir Büyükşehir ve Konak Belediye Meclis Üyeliğinin yanı sıra Büyükşehir Meclis Grubu Sözcülüğü görevini sürdüren Hakan Yıldız başkanlığında oluşturulan komisyonda Konak eski Meclis Abdullah Siyahkoç, İl eski Yöneticisi Hüseyin Ahmetoğlu, Buca Belediyesi Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Kadın Kolları Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Derya Pala, İl Yedek Yönetim Kurulu üyesi ve Gaziemir Koordinatörü olan Karabağlar Belediye eski Meclis Üyesi Birsen Türkoğlu, Gençlik Kolları'ndan Musa Cankurtaran, Gençlik Kolları Yöneticisi Yasemin Olgaç, Gençlik Kolları Gülnur Yıldırımer, ve Ahmet Altıntaş yer alıyor. 


30 ilçenin meclis üyelerinin karnesi isteniyor.
GERÇEK HABERCİ'nin edindiği bilgilere göre oluşturulan komisyon mevcut belediye meclis üyeleri ile ilgili performans dosyası oluşturmak için harekete geçti. Oluşturulacak dosya için meclis üyelerine; "Grup toplantısına kaç kez katıldığı, ilçe belediye meclis toplantısına kaç kez katıldığı, kaç önerge verdiği, kaç konuşma yaptığı ve konuşmaların içeriğinin ne olduğu soruları soruluyor. Bunun dışında meclis üyelerinin sosyal medya hesaplarını kullanma şeklide incelenecek.
Meclis üyelerinin dosyası için il ve ilçe yerel yönetim başkanlıklarından da meclis üyelerinin toplantılarına katılım ile il ve ilçe programlarına katılım durumu sorgulanacak. Bunların ardından oluşturulacak dosya ile meclis üyelerinin önümüzdeki yerel seçim sürecindeki adaylık başvurusu anında değerlendirme yapılarak devam edip edemeyeceğine karar verilecek.

AK Parti İzmir Yerel Seçim Yerel Yönetimler Komisyonu